"Miközben megpróbálunk mindent megtanítani gyermekeinknek az életről, gyermekeink megtanítják nekünk, hogy miről is szól az élet." (Angela Schwindt)
Daisypath Happy Birthday tickers

2011. november 21., hétfő

Fizetőssé válhatnak a bölcsődék a "tehetőseknek"


Döbbenet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ORIGO:HU
"Soltész Miklós szerint csak szigorú feltételekkel szedhetnének bölcsődei díjat az önkormányzatok. A szociális államtitkár szerint ez nem jelent "óriási összegeket", így ahol az egy főre jutó jövedelem nettó százezer forint, a bölcsődei díj legfeljebb 20 ezer lehet.
Csak nagyon szigorú szabályok között szedhetnének bölcsődei díjat az önkormányzatok; a díjnak több feltétele van - mondta Soltész Miklós szociális államtitkár csütörtökön a MR1-Kossuth Rádióban.
Az államtitkár elmondta: a kormány már tárgyalta azt az elképzelést, amely szerint bizonyos feltételek mellett fizetőssé válhatnak a bölcsődék a tehetős szülők gyermekei számára. Soltész Miklós kiemelte, hogy csak ott lehet pénzt beszedni a szolgáltatásért, ahol a fenntartást máshogy nem tudják megoldani az önkormányzatok.
"A szabályok nem azt jelentik, hogy óriási összegeket kell befizessenek a szülők" - mondta, hozzátéve, hogy ha egy családban egy főre 100 ezer forint nettó bevétel jut, akkor maximum 20 ezer forint szedhető be a bölcsődéért. Kivételt jelent a díj alól, ha valakinek nettó 32 ezer forint alatti jövedelme van, ha súlyos beteg vagy fogyatékos gyermeket nevel, valamint három gyermek felett sem kell díjat fizetni. Soltész Miklós hangsúlyozta: a gyes jelenleg 28 ezer 500 forint, és néhány éve már dolgozni is lehet mellette."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lilypie Second Birthday tickers